Tango para Todos

is een door de gemeente Roermond gesubsidieerd initiatief  dat mensen met Parkinson stimuleert om Argentijnse tango te dansen. Dat kunnen zij doen met hun (levens)partner, maar ook met een vriend/in, familielid, buurman/vrouw of met elkaar. Er is een leider en volger in ieder danspaar, maar het maakt niet uit wie welke rol op zich neemt. Argentijnse tango is een improvisatie dans. Tijdens de cursus leren deelnemers  de basis van het bewegingsvocabulair om met hun partner samen, dansen te improviseren. 
 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat m.n. Argentijnse tango bijdraagt aan fysiek en mentaal welbevinden van mensen met Parkinson én hun danspartners. 

 


Practische info

De cursus bestaat uit 10 lessen Argentijnse tango + een aantal oefen sessie en is kostenloos voor alle dansers. We starten op zaterdag 9 november 2024. Er zijn twee groepen: om 10.00 uur en om 11.00.  

De locatie is: The Movement (nabij het station en met parking ernaast). https://www.themovementroermond.nl/
Na de lessen kan er in de gezellige foyer koffie o.i.d. worden gedronken.

Schoenen
Ofschoon er door dames vaak op hakken wordt gedanst is dit zeker geen noodzaak. We raden aan schoenen te dragen die goed zitten. De docenten zelf zullen voornamelijk trainingsschoenen en comfortabele kleding dragen tijdens de lessen. 

Voor aanmelding of verdere informatie kan het aanmeldings formulier worden gebruikt of een email gestuurd worden naar [email protected]  

Docenten

 De docenten zijn professionals in zowel dans als gezondheidszorg:

Kathinka Poismans https://www.kathinkapoismans.nl/
Marika Meoli https://www.marikameoli.com/
Patrick Arrellano  https://sites.google.com/site/nuevosairesnantesfrance/patrick-arellano                                 

 
De wekelijkse lessen worden gegeven door Marika en Kathinka.  De maestro in Argentijnse tango, Patrick,  zal de eerste en laatste les aanwezig zijn.  Hij heeft ruime ervaring met tango voor Parkinson patiënten en de door hem ontwikkelde methode zal worden gebruikt tijdens de cursus.
                      

For contact & booking

Netherlands

Onze privacyklaring is van toepassing.